Fafnirin vuoden 2015 ensimmäinen numero on ilmestynyt!

Ylpeinä esittelemme Fafnirin vuoden 2015 ensimmäisen numeron! Fafnir – Nordic Journal of Science Fiction and Fantasy Research on luettavissa osoitteessa http://journal.finfar.org.

 

Numero 1/2015 on kaksikielinen ja se keskittyy pääosin tieteisfiktioon. Olemme iloisia saadessamme julkaista ensimmäisen vertaisarvioidun suomenkielisen artikkelin, joka käsittelee Hannu Rajaniemen esikoisteosta Kvanttivaras (The Quantum Thief). Toinen numerossa julkaistava artikkeli käyttää posthumanistisen tutkimuksen välineistöä tarkastellakseen niitä muutoksia, joita teknologia on tuonut muassaan.

Kumpikin artikkeli on lähtöisin heinäkuussa 2014 Jyväskylässä järjestetystä Finfar-seminaarista. Niiden lisäksi numeromme sisältää raportin seminaarista, katsauksen Fafnirin ensimmäiseen, tapahtumien täyteiseen vuoteen ja kirja-arvion tuoreesta kokoelmasta, joka käsittelee Tzvetan Todorovin klassista fantasiateoriaa.

Fafnir toivottaa tervetulleiksi tutkimusartikkelit, katsaukset, akateemiset kirjallisuusarviot, esseet, mielipiteet, ynnä muut. Lisätietoja lehdestä sekä tulevista numeroista on saatavilla osoitteessa journal.finfar.org. Numero 3/2015 tulee olemaan Fafnirin ensimmäinen varsinainen teemanumero, ja se keskittyy fantasia- ja tieteisfiktion tutkimukseen Pohjoismaissa.

Fafnirin ensimmäinen vuosi oli menestys – mutta vielä on paljon artikkeleita ja tekstejä julkaistavana. Toivottavasti odotatte tätä vuotta yhtä innolla kuin mekin!

Liity myös Fafnirin Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/fafnirjournal.

Parhain terveisin,

Jyrki Korpua, Hanna-Riikka Roine & Päivi Väätänen
Päätoimittajat,
Fafnir – Nordic Journal of Science Fiction and Fantasy Research
http://journal.finfar.org