Vuosikokous 2020 ja muita tulevia tapahtumia

Arvoisa Suomen science fiction- ja fantasitutkimuksen seuran jäsenistö:

Karanteeni tai ei, taas on aika Finfarin sääntömääräisen vuosikokouksen! Pandemiaolosuhteista johtuen kokoonnumme tällä kertaa verkossa. Onneksi tämä tarkoittaa, että kaikkien seuramme toiminnasta kiinnostuneiden on helppo liittyä mukaan sijainnistaan ja tilanteestaan huolimatta! Olit sitten entinen, nykyinen tai tuleva jäsen, istu siis tietokoneesi ääreen torstaina, 16. huhtikuuta klo 16! Kokoukseen pääsee mukaan tästä linkistä:  https://jyufi.zoom.us/j/583788325 tai kokoustunnuksella 583 788 325.

Kokouksessa valitaan seuraavan kauden hallitus, keskustellaan muutoksista seuran sääntöihin ja tehdään katsaus menneen ja tulevan vuoden toimintaan. Mikäli kokousaika ei sovi sinulle, mutta haluat vaikuttaa, olethan yhteydessä puheenjohtajaamme Aino-Kaisa Koistiseen ennen kokouksen ajankohtaa (pj@finfar.org).

***

Seuraava Finncon on suunniteltu järjestettäväksi Tampereella 10.–12.7.2020 teemalla Aika. Tapahtumaa ei ainakaan toistaiseksi ole peruttu, mutta seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista peruutuksista ja muutoksista jäsenistöllemme, mikäli ne muuttuvat spekulaatiosta todeksi.

Finfar on tehnyt periaatepäätöksen, että perinteisesti Finnconin yhteydessä pidetty Fantastinen tekstityöpajamme järjestetään joka tapauksessa 10.7.2020. Mikäli con toteutuu, kokoonnumme suunnitellusti Tampereen yliopistolla, mikäli se peruuntuu, kokoonnumme verkon välityksellä. Asiasta tiedotetaan osallistujille myöhemmin. Työn alla olevia tekstejään voi tarjota mukaan pajaan toukokuun loppuun asti. Lisätietoja täällä

Myös Finfarin gradukilpailu etenee suunnitellusti ja voittaja palkitaan Finnconin toteutumisesta huolimatta. Lisätietoja vuotuisesta gradupalkinnostamme voi lukea täältä.

***

Millaisten spekulaatioiden ääreen covid-kriisi kutsuu? Luetko sinä kotibunkkerissasi dystopiascifiä ja kehokauhua vai pakenetko mieluummin iloisiin fantasiamaailmoihin?

Finfar haluaa piristää ja varustaa jäsenistöään näinä apokalyptisinä aikoina kokoamalla spekulatiivisen fiktion ystävät pandemia-ajan verkkovälitteiseen kirjavinkkirinkiin 9.4.!

NÄIN OSALLISTUT:
1. Valitse hyllystäsi 1 teos, jota haluat suositella tutkijakollegoillesi. (Muutakin fiktiota kuin kirjoja – esimerkiksi sarjakuvaa tai elokuvaa – saa toki vinkata!)
2. Suuntaa Zoom-videokokoussovellukseen tämän linkin kautta torstaina 9.4. klo 18: https://jyufi.zoom.us/j/844404270 (Meeting ID: 844 404 270)
3. Esittele valitsemasi teos lyhyesti ja kerro, miksi haluat suositella juuri sitä. Ota tyytyväisenä vastaan muiden vinkit!

Tapahtuma on näkyvissä myös Facebookissa.

Tervetuloa mukaan ja pysykää terveinä!